Samtalskväll: Aktiv dödshjälp

Torsdagen den 28 november anordnar vi en samtalskväll dit alla medlemmar är välkomna att komma och diskutera. Samtalet kommer att äga rum på restaurang Kaffegillet i Gamla stan, adress Trångsund 4. Vi håller till en trappa ner i ”Stockholmsrummet”. Start klockan 18:00.

 Temat för samtalskvällen är aktiv dödshjälp. Detta är en fråga som har aktualiserats i Sverige senaste tiden. Sveriges radio sände två dokumentärer om ett par som reste till Schweiz för att avsluta sina liv. Därefter har frågan debatterats i radio och tidningar.

I Humanisternas idéprogram står: ”Individen ska ha rätt att på egen begäran få hjälp att dö när fortsatt liv innebär ett oacceptabelt lidande som den drabbade inte vill bära.”

Men vilka risker kan en legalisering av aktiv dödshjälp medföra? Skall aktiv dödshjälp begränsas till de som befinner sig i livets slutskede eller skall det även vara en möjlighet för dem som har ett kroniskt oacceptabelt lidande? Vad kan göras för att få våra politiker att agera i frågan? Dessa och andra frågor kommer diskuteras under samtalskvällen.

Välkomna att diskutera! Ingen föranmälan behövs.

Tänkaren

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s