Stödgala för barn den 20 april

StödgalaDatum: måndagen den 20 april 2015
Tid: kl 18:30-21:00
Plats: Hotell Rival, Mariatorget

 

Biljetter kan köpas på Ticnet: http://www.ticnet.se/event/stodgala-for-barn-i-flyktinglagret-arabat-biljetter/368587

Den 20 april håller Humanisterna en stödgala på hotell Rival för utsatta som flytt från kriget i Syrien och norra Irak. Behovet av hjälp till befolkningen växer för varje dag.

Syftet med projektet är att hjälpa 300 16-17-åriga pojkar och flickor i flyktinglägret Arabat som ligger i provinsen Suliymaniyah i norra Irak.  De har utsatts för övergrepp och våld och behöver psykosocial hjälp. Många av dem saknar föräldrar och socialskydd och för att de ska kunna övervinna stress och ångest har de stort behov av professionellt stöd.

Tal av bland andra tidigare finansminister Anders Borg, justitieminister Morgan Johansson, Björn Ulvaeus och Hogir Hirori.

Bland de artister ställer upp finns namn som Shirley Clamp, Gunilla Backman,Peter Johansson, Narin Feqe och Åsa Jinder & Jonas Otter.

Konferencier är journalisten Staffan Dopping. Listan av medverkande kommer att uppdateras och utökas löpande inför galan.

Den humanitära situationen i Irak är katastrofal och förvärras för varje dag. Behovet av hjälp till befolkningen växer ständigt. Stöd och bistånd räcker inte till för att hjälpa de som kommit i kläm mellan beväpnade och extrema religiösa grupper.

– Vi kan inte blunda för krisen. Vi är många som känner att vi vill och måste göra något och därför denna stödgala med fokus på barnen i de kurdiska områdena i Irak och Syrien, säger Tara Twana, initiativtagare hos Humanisterna.

Galan är partipolitiskt och religiöst obunden och biljettintäkterna och privata gåvor som samlas in kommer oavkortat skickas till projektet. En redovisning av hur de insamlade pengarna använts kommer publiceras på hemsidan.

Mer information om projektet finns här: http://www.cdo-iraq.org/en/wp-content/uploads/Child-Friendly-Space-Project.pdf

Gåvor kan redan nu lämnas till Humanisternas PG: 66 36 59-1. Märk gåvan: Arabat

För frågor kontakta: Tara Twana, 073-682 05 39

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s