Filmvisning: The Girl Who Saved My Life

Tisdagen 2 augusti kl. 19:00 arrangeras en specialvisning för Humanisterna av dokumentärfilmen The Girl Who Saved My Life (Flickan som räddade mitt liv) av Hogir Hirori. Filmen är ett nära och personligt porträtt av de kvinnor, barn och familjer vars liv har ödelagts av den Islamiska Statens (Daesh) terror, men även en film om hopp och kärlek mitt i det mörka.

Dagen efter (3 augusti) är det två år sedan IS/Daesh attackerade yazidierna på flykt i Shingalprovinsen. Sedan augusti 2014 är yazidierna en av de mest förföljda folkgrupperna i Mellanöstern och de riskerar total utrotning. Många kvinnor och barn har utsatts för tvångsäktenskap, våldtäkt och tortyr av IS-män.

Medlemmar i Humanisterna är varmt välkomna att kostnadsfritt se denna film när den visas i Stockholm. Ni får också ta med er en gäst.

Datum: Tisdag 2 augusti, kl. 19:00
Plats: Biograf Grand, Sveavägen 45
Anmälan: Senast 29 juli via länken:http://thegirlwhosavedmylife.com/index.php/filmvisning
OBS: begränsat antal platser, först till kvarn.

TGWSML

Vinnare av Angelospriset under Göteborgs filmfestival. Motivering: “Hogir Hirori är inte bara en betraktare utan låter sig engageras av konflikten i Irakiska Kurdistan. Ett medmänskligt val, som blir ett konstnärligt val, räddar även hans liv. Beredd att ge vidare kameran och tolkningsföreträdet till andra ser han var och en av oss som en medmänniska i Flickan som räddade mitt liv.”

Annonser

2 responses to “Filmvisning: The Girl Who Saved My Life

  1. Carl-Erik Strandberg

    Formuläret för att anmäla sig till filmvisningen av ”The Girl Who Saved My Life” kräver, att man fyller i en eller två gäster. Jag tänkte inte ta med någon gäst, men alternativet ”ingen gäst” finns inte i formuläret.

  2. Hej Carl-Erik,
    En gäst (är bara du)
    Två gäster (Du och en till)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s